lørdag 8. oktober 2011

Vilja og bokstavene som krøller seg


Denne boka har vi ventet på så lenge. Vilja og bokstavene som krøllet seg er skrevet av Torhild Moen. Boken handler om en elev som heter Vilja og skal begynne i 3. klasse. Hun gruer seg en god del da hun skal få en ny lærer hun ikke kjenner. Vilja sliter med dysleksi. Derfor er hun ekstra spent på den nye læreren.
Bestevennen Jens opplever at  Vilja har det vanskelig. Hun blir av og til sint og sier at hun hater leseboka. Av og til blir hun så sliten av å lese at hun får raserianfall.
Morfaren gir Vilja en PC, og han snakker med den nye læreren før skolen begynner. Læreren sier at han gleder seg til å bli kjent med henne.
Vilja liker den nye læreren veldig godt. Det viser seg at han også har slitt med dysleksi. Han forteller klassen om dette og hvordan han følte seg da han gikk på skolen. Han vektlegger at alle er forskjellige og har sine sterke og svake sider. Han forteller også hva Vilja trener på når hun av og til er på grupperommet og hvordan rettetasten på PC-en fungerer.
Klassen blir med på en diktkonkurranse. De lager en diktbok alle sammen, som senere får 2. premie. I tillegg blir Vilja tildelt premie for det beste diktet som heter: Bokstavene som krøller seg.
Boka er lettlest og bør finnes på alle skolebibliotek. Det må være en befrielse for elever med dysleksi at slike bøker finnes. Og det er laget flere bøker om bl.a om mormor som har demens. Vi venter spent på fortsettelsen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar