søndag 15. juni 2014

En gatekatt ved navn Bob

Snart er det sommer og ferie, og  dersom dere enda ikke lest boken, vil vi anbefale "En gatekatt ved navn Bob" som ferielektyre.


Boken bygger på en sann historie og forteller om James Brown, uteliggeren og rusmisbrukeren, som tilfeldigvis påtar seg ansvaret for en hjemløs katt, Bob. Vi får være med i den dramatiske hverdagen til de to vennene, og vi får høre om kampen deres for å overleve. Begeistrede turister og forbipasserende stoppet opp og tok bilder og video av dem, og noe av det finnes på YouTube.
Forståelsen, som etter hvert vokser frem mellom de to, er ganske utrolig. James sier ærlig at dette vennskapet reddet livet hans.Dette er fortellingen som viser hvor viktig det er for et menneske å bety noe for andre.
Dette er boken som beskriver hvor viktig det er for mange å ha noe meningsfylt å gjøre i hverdagen sin.
Denne boken sier noe om hvordan menneskets selvfølelse vokser gjennom det å skaffe seg egen inntekt og bidra aktivt i samfunnet.
Boken beskriver hva menneskeverd er og hvor viktig det er for et menneske å føle seg verdsatt.
Denne boken burde være en tankevekker for alle som kan være med å åpne mulighetene til arbeidsoppgaver for de som har behov for hjelp i starten.
Boken bør inspirere de som kan være med å tilrettelegge for at mennesker som trenger støtte, har en jobb eller oppgaver å gå til i hverdagen.

Dette er også boken som bekrefter det katteelskere har visst bestandig: Katter er kloke dyr.
Samtidig er dette en nydelig bok og en vakker skildring som frembringer klump i halsen og tårer i øynene hos leseren. Den er lettlest og oppslukende. Den er varm og hjertelig og inntrykkene sitter igjen lenge etter at siste side er lest.


Vi tror denne boken vil gi de fleste lesere en god opplevelse, og vi råder alle til å lese den.Vi i FredagsKilden vil ønske dere en riktig god sommer,
med eller uten gatekatten Bob! 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar