fredag 31. juli 2015

Norsk-gnist

Pedlex har gitt ut dette praktiske heftet til glede for alle de lærerne i norsk grunnskole som er i ferd med å forberede et nytt skoleår. Det inneholder over 100 norskfaglige læringsaktiviteter som kan brukes til å gjøre norskundervisningen fortrinnsvis på mellomtrinnet mer engasjerende og motiverende.

Heftet er delt inn etter hovedområdene i faget norsk og inneholder så mange konkrete opplegg at det er vanskelig å innfinne seg med at en ikke lenger er praktiserende pedagog.

DEL 1:
Her beskrives utfordringene i norsk skole via de forskjellige personlighetene til de 7 dvergene. Det understrekes at skolens oppgave ikke er å gjøre alle elever like, men å styrke de ulike personlighetene og utvikle elevens selvstendighet
.
DEL 2:Skriftlig kommunikasjon
Denne delen inneholder 38 konkrete læringsaktiviteter som i hovedsak er gruppeoppgaver kombinert med fysiske aktiviteter.

DEL 3: Muntlig kommunikasjon
Denne delen inneholder 42 konkrete muntlige aktiviteter i form av gruppeoppgaver
.
DEL 4:Språk, litteratur og kultur
Denne delen inneholder 9 oppgaver der de fleste krever at en arbeider med oppgavene f.eks over 1 uke.

DEL 5:Digitale nettspillressurser
Denne delen inneholder 21 konkrete tips til oppgaver med nettadresser og forklaringer.

Vårt inntrykk av dette heftet er meget positivt. Det ville overraske oss mye dersom ikke lærere flest her vil finne konkrete tips til bruk i egen skolehverdag til gjensidig berikelse

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar