mandag 5. september 2016

Prosjekthåndboka 2.0


Prosjekthåndboka er en praktisk håndbok med kreative verktøy, tips og råd til deg som jobber i eller med kreative prosjekter og team. Den kan brukes og leses med stort utbytte, uavhengig av om du er leder, lærer, teamdeltaker, konsulent eller student. Den bør passe særdeles godt i norsk skole som i hovedsak er teamorganisert.

 Boka gir enkle svar og effektive løsninger på de viktigste spørsmålene og utfordringene du møter i et hvert prosjekt, og som ofte utgjør forskjellen på suksess og fiasko. Layouten er utpreget kreativ, og en ny revidert utgave  av boka vil komme i løpet av høsten. Da vil nok QR-kodene være mer oppdaterte enn i denne utgaven. Ved å scanne koden på mobilen din, kan du se eksempler på hvordan andre har brukt og fylt ut verktøymalene. Dette gjør boka enda mer praktisk og tiltalende.

Boka er inndelt i følgende 5 hoveddeler:
  • Kjekt å vite
  • Planlegging
  • Gjennomføring
  • Evaluering
  • Prosjektleder
Kjekt å vite inneholder eksempler på forskjellige former for teamarbeid som er viktige for den aktuelle leser å sette seg inn i. Følgende 2 sitater er verdt å merke seg:
"Du lærer mer av å gjøre enn å høre" og "Når du utfordrer, viser du omsorg"

Planlegging understreker viktigheten av ikke å kaste seg hodestups inn i et prosjektarbeid. Leseren får en rekke tips om teamsammensetning, bli kjent oppgaver, oppgaveavklaring, målformulering, rollefordeling, suksesskriterier og fallgruver, spilleregler og sist, men ikke minst gameplan.

Gjennomføring inneholder bl.a styringsverktøy, ideutvikling, møter, kommunikasjon, konflikthåndtering, energistyring, kvalitetssikring, typiske utfordringer og løsninger, presentasjon og feiring.

Evaluering understreker betydninger av grundig evaluering. Dette er kanskje den delen av prosjektet hvor flest synder. Av innholdet ellers kan nevnes se bakover, prosjektet i sin helhet, produktet og prosessen, roller og personer samt sjekkliste.

Prosjektlederen inneholder hvordan være en god prosjektleder, skape resultater gjennom andre, prosjektledersirkelen, deg, teamet og oppgaven, den vanskelige samtalen, om å lede prosesser og tips og råd fra tidligere prosjektledere.

Boka inneholder et vell av konkrete skjema som kan brukes i forhold til forskjellige oppgaver. I tillegg bys leserne på et stort utvalg av tips til videre lesing.

Jonas Aakre og Henriette Stryken Scharning har skapt en bok som vi uten forbehold kan anbefale. Den er konkret, lettlest, motiverende og problemløsende. Over 300 sider med gode råd gjør det til en fornøyelse å lese den. Via QR-kodene får du også tilgang på alle maler som med letthet kan kopieres til ditt bruk

1 kommentar:

  1. Det er en god bok. Anbefaler å lese for dem sim jobber med kreative prosjekter.
    Har kjøpt og lest den selv (nesten hele boken) for flere år siden om jeg hadde litt tid på ferie

    SvarSlett